Bemutatkozás

A Zalaegerszegi Sport- és Tanuszoda 2022. tavaszától 50 méteres sportmedencével, tanmedencével, wellness részleggel, stranddal várja látogatóit.

Az épület a Mártírok útja-Göcseji út sarkáról tárul fel az úszóvendégek számára. A főbejárati üveghomlokzaton keresztül a földszinti jegypénztár és ruhatárral közvetlen kapcsolatú előtérbe érkezünk. Innen elindulva a lépcsőn érhetjük el a medenceszinti reprezentatív, tágas előcsarnokot. A déli medencetérben található az 50 méteres sportmedence és az ahhoz kapcsolódó kiszolgáló funkciók, melyhez pezsgőmedence, szertárak, úszómesteri, elsősegély és versenybírói terek is kapcsolódnak. Az épület nyugati szárnyában kapott helyet a 10×16 méteres tanmedence. Itt helyezkedik el a látogatói öltöző, a hozzá kapcsolódó vizesblokkokkal. A legfelső szinten kapott helyet egy nagyobb fitneszterem és a csoportos öltözők. Ezen a szinten található még a 266 (+2 mozgáskorlátozott) főt kiszolgáló lelátó.
Az épület „L” alakú tömbként keretezi a kültéri medencét, mely része a felújított strandnak, ahol a gyerek pancsoló mellett vizes játszóteret alakítottak ki.

Műszaki paraméterek

A komplexum befogadó képessége:*
Verseny és rendezvény esetén:*
maximum 700 fő (egy időben, egyenletesen elosztva)
maximum 570 fő (egy időben, egyenletesen elosztva)
Parkoló:

 

51 db személyautó
2 db buszöböl (ki- és beszállító hely)
53 db kerékpár
Öltözőszekrények száma:

 

Medenceszint: 240 db
Lelátó szint:     103 db
Strand:              142 db
Teljes vízfelület: 1852 m2
Összes víztérfogat: 3385 m3

*Az épületben egy időben tartózkodók maximális létszáma (egyenletesen elosztva) 700 fő lehet. Amennyiben verseny vagy rendezvény van a sportmedencetérben összesen maximum 570 fő helyezkedhet el feltételekkel az épület más funkcióinak rovására.
A sportmedencetér maximalizálásánál az 570 fő kiürítés akkor biztosítható, ha az épületben a versennyel egy időben a kiegészítő funkciókat (fitness terem, látogatói öltöző más sportolók számára, wellness, tanmedence) nem használják további személyek.

Vissza a kezdőoldalra